Dokumenthantering i Avima

Avima erbjuder komplett dokumenthantering som också är användarvänlig. Förutom flexibel behörighetsstyrning ingår integrerade dokumentvisare för modeller, ritningar, office-filer och självklart online-redigering med automatisk versionshantering.

Avima_Mockup_MacBook-2-dokument

Sökbart och spårbart

Vi förstår att en bra struktur inte alltid är tillräcklig för att snabbt hitta den information du behöver. Därför har vi integrerat enkel och detaljerad sökfunktion i alla delar av projektet. Du kan spara värdefull tid genom att dela vanliga sökningar med ditt team. Vår plattform erbjuder inte bara smidiga sökningar, utan ger dig även möjlighet att granska loggar och spåra varje förändring i projektet. Känn dig trygg med vetskapen att alla ändringar noga dokumenteras och sparas under hela projektets livslängd.

Behörighetsstyrning

Vår plattform effektiviserar samarbetet mellan olika parter i byggprojektet genom våra behörighetsroller, som utgör ett säkert och smidigt verktyg. Genom att tilldela rätt behörigheter blir det tydligt var och hur man ska hantera dokument och annan information. Varje medlem har åtkomst till endast relevant information för sin roll, vilket eliminerar risken för att fel person oavsiktligt exponeras för felaktig information. Med andra ord ger vår plattform dig kontroll över projektet och skapar en effektiv arbetsmiljö.

Ritningsgranskning

I Avima har ni möjlighet att granska era färdiga ritningar. Vi har integration mot Autodesk, vilket ger er möjligheten att granska olika filtyper direkt från vårt system. Ni kan utforska detaljer, analysera mått, beräkna areor och arbeta med att tända/släcka lager. Med Avima blir granskningsprocessen smidig och kraftfull, vilket gör varje aspekt av ditt projekt lättillgänglig och fullt kontrollerbar, vilket ökar effektiviteten och kvaliteten i arbetet.

Letar du efter ett nytt projektverktyg för ditt byggprojekt?

Gör en tydlig kravlista med vår interaktiva checklista.

Vi möter era behov för lyckat samarbete i byggprojektet

Spara tid och resurser

Att samarbeta gör människors yrkesvardag så mycket trevligare. Men det är också viktigt för attbygga bättre. Vi gör det möjligt att spara tid på administration, att skapa snabbare kommunikationsvägar och att undvika att fördyrande missförstånd uppstör.

Enkelhet att växa med

Som beställare av projekt är man beroende av många specialister och samarbetspartners för att realisera sitt projekt. Men alla har inte samma perspektiv eller fokus. För att skapa en levande plattform som stöttar ett bra projekt behöver funktionerna passa alla, oavsett hurmycket man vet sedan innan eller vilken teknisk kunskap man har. Vi gör det enkelt för er att växa med oss. 

Säker IT-miljö

Säkerhet vad gäller IT-miljö och åtkomst till känslig information har gått från att vara något man kan ta för givet till att vara en av de absolut viktigaste delarna i den digitala miljön vid projekt. Avima tar säkerhet på största allvar med redundant driftmiljö, svensk datalagring och avancerad behörighetsstyrning.

Vanliga funderingar

Vad är Avima?

Avima är en skalbar projektplattform med effektiva funktioner för centrala processer i byggprojekt. Förutom komplett dokument- och ritningshantering stöder lösningen hantering av Fråga/Svar, Avvikelser, Checklistor och alla annan informationshantering i projekt. 

Avima är ett svenskt företag och har de flesta kunderna i Sverige men även i Finland och Norge. Tjänsten har tusentals användare, de flesta i samhällsbyggnadsprojekt och infrastrukturprojekt, både i offentlig och privat regi. 

Är Avima säkert?

Avima är en svensk projektplattform med drift hos Axians (certifierade enligt ISO 27001) i en helt redundant och säker miljö fördelad på två olika datahallar i Stockholm. All kommunikationen med plattformen sker krypterat. Avima har fått förtroendet av flera verksamheter där säkerheten är av största vikt. Vill du ha säkrare datalagring än i Avimar du skriva ut den på papper och låsa in i kassaskåp långt in i berget.

Är Avima en projektportal?

Avima finns till för projektledare och projektchefer i bygg- och anläggningsprojekt.
Plattformen gör det möjligt att hålla koll på alla beslut som fattas, hitta rätt version av dokument och sköta kommunikation som behövs för att kunna samarbeta effektivt.

Avima gör det är lätt att komma igång med nya projekt, utan att tumma på den funktionalitet som behövs under för att gå hela vägen från planering fram till genomfört projekt.

Det gör att byggprojekt snabbt kan starta och växa med varje företags och användares behov. På så sätt sparas tid, pengar och resurser och ser till att alla bygger tillsammans från start till mål.

Har ni stöd för ritningshantering?

Avima har valt att integrera Autodesk modellvisare som är ett uppskattat stöd till alla som behöver kunna granska modeller men inte själva har CAD-programvaror installerat. 


Har du fler frågor?

Våra senaste artiklar och nyheter