Arkitektur, Algoritmer och AI: Framtidens Byggnadsdesign med Sofia Malmsten

Revolutionera arkitektur med generativ design? Den här bloggen sammanfattar poddavsnittet med Sofia Malmsten från från Parametric Solutions.


Skapa tusentals olika designalternativ på några minuter? Det är precis vad som händer när arkitektur, algoritmer och AI förenas – åtminstone för Parametric Solutions. I det här spännande poddavsnittet kommer du lära dig hur generativ design kan revolutionera framtidens byggnadsdesign.

Vem är Sofia Malmsten?

I vårt senaste avsnitt träffar David Björk, VD på Webforum, Sofia Malmsten, som inte bara är VD och medgrundare av Parametric Solutions, utan också en stark röst inom den globala tech- startup-världen. Sofia är ambassadör för Construction Summit och har fått äran att finnas med på Forbes-listan "30 under 30" i kategorin 'Manufacturing & Industry.' Hennes expertis ligger i att kombinera arkitektur med avancerade algoritmer för att automatisera designprocesser, med fokus på att skapa smartare lösningar för byggbranschen.

Hur kan man spara tid tidigt i byggprocessen?

Sofia delar ett praktiskt exempel från Österrike där en kund använder Parametric Solutions för att hitta de bästa platserna att bygga hus. Eftersom de behöver skapa ritningar för flera hundra bostadstomter samtidigt, finns det inte tid att sitta och skissa upp dessa manuellt. Istället har de valt att utnyttja generativ design för att snabbt utvärdera vad som fungerar och vad som inte gör det. Genom att ta sig tid att fatta viktiga beslut i början av projektet, sparar de värdefull tid senare. Tidig projektering blir därför en central del av tidsbesparing i hela byggprocessen.

Vilken roll spelar AI i designprocessen?

Även om Parametric Solutions använder AI, är dess huvudsyfte inte att lösa hela designprocessen. Istället används AI för att hantera specifika delar eller "sub-parametrar." Algoritmerna spelar istället en betydande roll när det kommer till de lösningar som Parametric Solutions erbjuder.

Är du nyfiken på att höra hela samtalet? Lyssna här!

Sofia Malmsten

Co-founder & CEO, Parametric Solutions

 

 

Relaterade blogginlägg

Vill du få information från oss på Avima direkt i din inkorg?

Registrera din email här!