Säkra byggprojekt för samhällsbyggnad

Avima är den optimala plattformen för att samla alla era projekt inom Samhällsbyggnad på ett och samma ställe. Vi kombinerar bästa möjliga stöd för samarbete i era projekt samtidigt som koordinatorer får en effektiv översikt med all information som behövs för att följa upp projekt och planera för framtida projekt. Med vår flexibla och strukturerade plattform får ni ett kraftfullt stöd både för projekt och i förvaltningsfasen. 

Vi stöttar med: 

  • Mallprojekt för att underlätta gemensamt arbetssätt i alla projekt 
  • Tidplaner och projektöversikt över hela portföljen 
  • Komplett dokumenthantering med metadatastöd 
  • Tavlor för visuellt samarbete t ex fråga/svar och checklistor 
8

Ge alla rätt verktyg för att bygga tillsammans

Spara tid och resurser

Att samarbeta gör människors yrkesvardag så mycket trevligare. Men det är också viktigt för attbygga bättre. Vi gör det möjligt att spara tid på administration, att skapa snabbare kommunikationsvägar och att undvika att fördyrande missförstånd uppstör.

Enkelhet att växa med

Som beställare av projekt är man beroende av många specialister och samarbetspartners för att realisera sitt projekt. Men alla har inte samma perspektiv eller fokus. För att skapa en levande plattform som stöttar ett bra projekt behöver funktionerna passa alla, oavsett hurmycket man vet sedan innan eller vilken teknisk kunskap man har. Vi gör det enkelt för er att växa med oss.

Säker IT-miljö

Säkerhet vad gäller IT-miljö och åtkomst till känslig information har gått från att vara något man kan ta för givet till att vara en av de absolut viktigaste delarna i den digitala miljön vid projekt. Avima tar säkerhet på största allvar med redundant driftmiljö, svensk datalagring och avancerad behörighetsstyrning.

Personbild (5)

Vilka funktioner stöttar vi?

Dokumenthantering

Vi erbjuder komplett och användarvänlig dokumenthantering med flexibel behörighetsstyrning och integrerad dokumentvisare.

Fråga/Svar i visuella tavlor

Effektiv hantering av fråga/svar i visuella tavlor. Länka till bilder och handlingar och ge synpunkter i ett spårbart kommentarsflöde.

Dela förfrågningsunderlag

När förfrågningsunderlaget är granskat och spikat skapas en specialmapp för att dela handlingar externt och spårbart med leverantörer.

Kommunikation

Vi tror på att kommunicera där du har din informationsdelning. E-post och telefon kan minimeras när projektplatsen stöder öppen och riktad kommunikation.

Projektöversikt

För ledningen och projektkoordinatorer erbjuder vi en realtidsuppdaterad projektöversikt. Översikten visar framsteg och resultat över status för olika portföljer.

Avvikelsehantering

Strukturerad informationshantering för avvikelsehantering, underrättelser, ÄTA. Kan enkelt anpassas till önskat arbetssätt och regelverk.

kundcase-4-1

 

 

 Vi har gjort oss av med alla andra digitala verktyg som har den här typen av funktioner – vi har valt att gå vidare med Avima. Vi har också kravställt en viss säkerhetsnivå där vi bedömer Avima uppfyller våra krav.

Viktor Ståhl
Projektledare på Västervik Miljö och Energi

Så enkelt är det att komma igång med Avima

circle-1-solid

Uppstart

Vårt engagerade Customer Success-team hjälper er att komma i gång med ert önskade arbetssätt i vår lösning. Tillsammans lägger vi en plan som säkrar att ni får ut maximalt värde av er användning av tjänsten på kortast möjliga tid 

circle-2-solid

Införande

Ni har löpande avstämningar med er tilldelade Customer Success-person för att säkerställa att ni använder alla verktyg på bästa sätt i projekt. Ni kan även bjuda in era konsulter och entreprenörer för en kort introduktion till Avima.

circle-3-solid

Support

När vi tillsammans har fått i gång ert optimala arbetssätt i Avima så öppnar vi upp för alla era deltagare att ställa frågor löpande till vårt supportteam. FAQ och support via chatt, e-post eller telefon ingår i alla våra paket. 

Vanliga funderingar

Vilka funktioner har Avima?

Avimas lösning har stöd för de centrala processerna i bygg- och anläggningsprojekt. Förutom dokumenthantering i världsklass med inbyggda ritnings- och modellvisare hanteras även Fråga/Svar, Avvikelser, Checklistor och all annan informationshantering i projekt. Självklart även kommunikationen med projektgruppen. 

Erbjuder ni migrering av pågående projekt?

Vi på Avima kan hjälpa till att migrera era pågående och avslutade projekt till Avima. 
 
Avima har stöd för import av dokument inkl metadata och användare. Vi har även ett öppet API för en smidigare uppladdning av stora leveranser.

Kan jag ha flera projekt igång samtidigt i Avima?

Det finns inga begränsningar för hur många projekt som kan drivas i Avima samtidigt. Inte heller några begränsningar för hur många deltagare eller dokumentvolymer som kan hanteras. Lösningen har översiktsvyer som visar tidplaner för flera projekt och även dokumentation för alla projekt.

Hur funkar behörigheterna?

I projekt använder vi behörighetsroller för att dela information på rätt och säkert sätt. Det finns också möjlighet att använda övergripande behörighetsroller för t ex vilka grupper som får skapa nya projekt. 

Hur kan jag hålla koll på vad som ändras/händer?

Lösningen har flera olika sätt att avisera om nya händelser och uppdateringar i projekt. En del skickas automatiskt från systemet och andra t ex bevakningar eller meddelanden kan användare själva ställa in. 

Är det lätt att få alla användare att komma in i systemet och använda det? 

Ja, Avima är känt för att vara mycket användarvänligt och eftersom t ex dokumenthanteringen liknar utforskaren på många sätt så är det enkelt för alla att förstå och använda. 

Hur fungerar er filhantering?

Systemet hanterar alla filtyper och våra viewers klarar alla vanliga filformat för ritningar och modeller. Vi har även integration med Office365 och kan erbjuda samtidig redigering via Office Online.  

Vilken projektmodell följer ni? 

Mallprojekt i Avima kan anpassas för att stödja olika projektmodeller. Kundens dokumentmallar kan läggas upp i mallbibliotek för att användas enligt projektmetodiken.

Letar du efter ett nytt projektverktyg för ditt byggprojekt?

Gör en tydlig kravlista med vår interaktiva checklista.