Pressmeddelande

Webforum tecknar avtal med SBB för gemensamt arbetssätt i projektverksamheten

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) strävar efter en ökad kontroll och effektivisering i sina projekt och sin projektverksamhet. Med detta som utgångspunkt valde SBB att ingå ett långsiktigt samarbete med Webforum.


Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) strävar efter en ökad kontroll och effektivisering i sina projekt och sin projektverksamhet. Med detta som utgångspunkt valde SBB att ingå ett långsiktigt samarbete med Webforum.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) är den största nordiska fastighetsaktören inom social infrastruktur och skapar hållbara miljöer där människor vill leva, arbeta och vistas lång tid framöver. För att effektivisera sin decentraliserade projektverksamhet sökte SBB en lösning för bättre översikt och kontroll. Webforum är en skalbar plattform för byggprojekt som gör det komplexa enkelt. Plattformen är framtagen för att hjälpa projektledaren att spara tid, byggherren att spara kostnader och försäkrar samhällets byggnationer med säker dokumentation som möjliggör hållbar förvaltning över tid.

- Vi på Webforum ser fram emot att vara en del av SBB:s tillväxtresa och att vara ett komplett stöd för deras projektverksamhet. Genom att använda Webforums effektiva funktioner för att planera, genomföra och följa upp projekt får SBB en mer kontrollerad och effektiv projektverksamhet, säger William Wictor, Account Executive på Webforum.

För att säkerställa en mer effektiv uppstart av nya projekt skapas flexibla mallar för projektledarna. Det innebär att de på ett enkelt och mer enhetligt sätt kan starta projekt utan att behöva börja om från början. Vi har sett att användningen av flexibla mallar i projektorganisationer leder till en tydlig minskning av administration för projektledare och en större kostnadsbesparing i sin helhet i projekten, fortsätter William.

- Vi valde Webforum då deras erbjudande svarade för de behov vi har inom organisationen. Fördelen med Webforum är att det är modulärt och att vi kan välja de delar som passar bäst för respektive projekt, säger Mattias Monbäck, byggchef på Samhällsbyggnadsbolaget. SBB är en decentraliserad projektorganisation med stark lokal förankring på respektive ort men med en strävan om ett gemensamt arbetssätt. Bemötandet från Webforum har varit väldigt bra under hela upphandlingen och de har varit lyhörda för våra behov.

Vill du veta mer om hur vi kan stötta ert byggprojekt? Boka en demo med oss idag!

Relaterade blogginlägg

Vill du få information från oss på Avima direkt i din inkorg?

Registrera din email här!